Vrijwilligerswerk in Burkina Faso


StudentenWerk
 

Contactgegevens

StudentenWerk
Siriusdreef 12
2132 WT Luchthaven Schiphol
Nederland

Contact
T: 020-6531544
F: 020-6531503
E: info@studentenwerk.nl
 

Vacature

Bekeken: 2625x
Sollicitaties: 0x

Opslaan als favoriet
Vacature afdrukken

Delen:

Meld misbruik
 

Op de kaart

 
Bedrijf : StudentenWerk
Geplaatst : 4-1-2014
Gewijzigd : 11-8-2015
Standplaats : Luchthaven Schiphol

Functieomschrijving

Projecten
Wij kunnen je in diverse verschillende projecten plaatsen. Dit hangt af van wat jij graag zou willen doen. Ook zijn er mogelijkheden voor stageplaatsen. (er is geen stagebegeleider aanwezig in Burkina Faso, wel kunnen er beoordelingsverslagen geschreven worden)
Onderwijs
We hebben plaatsen op elk niveau, elke klas, Je kunt zelf je voorkeur te geven. (houd er rekening mee dat het schooljaar begint in oktober, en eindigt in mei. In het onderwijs hou je je bezig met het assisteren van de leraar. Verder kan er (indien gewenst) ook Engelse les, gymles, rekenles of tekenles gegeven worden. Ook is het mogelijk naschoolse activiteiten te organiseren, bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, bijles etc.
Werken op een dovenschool of een blindeninstituut.
Je assisteert de begeleider bij de dagelijkse activiteiten en oefeningen.
Gezondheidszorg.
De gezondheidszorg in Burkina Faso is een domein waar veel hulp nodig is. Er is te weinig personeel en vaak kunnen de Burkinabé de kosten voor de zorg niet betalen. Mocht je geïnteresseerd zijn om op dit gebied je handen uit de mouwen te steken, dan zullen je werkzaamheden voornamelijk bestaan uit het geven van persoonlijke aandacht aan de patiënten en langdurig zieke kinderen, het uitdelen van medicijnen en het wegen van baby’s.
Op de kraamafdeling of in een maternité zijn ook altijd voldoende plaatsen voor vrijwilligers.
Wildparken.
In een wildpark hou je je bezig met het onderhoud van de flora en fauna en kun je tours voor toeristen organiseren. Je helpt de beheerders van het park met de dagelijkse activiteiten.
Werken in een weeshuis
Kinderen van 0-7 jaar. Je helpt met de dagelijkse activiteiten in het weeshuis en geeft de baby’s en kinderen persoonlijke aandacht. Je helpt ze met aankleden, eten, je kan spelletjes organiseren etc.
Bouwprojecten.
Lichamelijk wat zwaarder werk kun je verrichten in de bouw. Je helpt de Burkinabé met het aanleggen van wegen, het bouwen van scholen of huizen en het installeren van elektriciteit.
NB: deze vacature betreft vrijwilligerswerk, dat betekent dat het gaat om onbetaald werk. Dit werk staat erg goed op je CV!