Vrijwilligerswerk Project Back2school in Zuid-Afrika


StudentenWerk
 

Contactgegevens

StudentenWerk
Siriusdreef 12
2132 WT Luchthaven Schiphol
Nederland

Contact
T: 020-6531544
F: 020-6531503
E: info@studentenwerk.nl
 

Vacature

Bekeken: 2756x
Sollicitaties: 0x

Opslaan als favoriet
Vacature afdrukken

Delen:

Meld misbruik
 

Op de kaart

 
Bedrijf : StudentenWerk
Geplaatst : 4-1-2014
Gewijzigd : 11-8-2015
Standplaats : Luchthaven Schiphol

Functieomschrijving

Projecten
Wij kunnen je in diverse verschillende projecten plaatsen. Dit hangt af van wat jij graag zou willen doen. Ook zijn er mogelijkheden voor stageplaatsen. Er is een stagebegeleider met universitaire achtergrond aanwezig in Zuid-Afrika, dus kunnen er beoordelingsverslagen geschreven worden.
Back2school:
Ready 4 Life Trust is een Zuid-Afrikaanse organisatie die actief is in en rond de omgeving van Port Elizabeth. Er zijn verschillende programma`s ontwikkeld, om de jeugd in deze streek te helpen bij het bereiken van hun dromen. Rond Port Elizabeth is het percentage van voortijdige schoolverlaters `drop outs` en werkloze jongeren erg hoog.
Er zijn meerdere redenen maar de 2 belangrijkste zijn: dat ouders niet het belang van onderwijs inzien en dat jongeren toch verwachten werkloos te worden; waarom hard werken op school als je toch thuis komt te zitten. Hier probeert Ready 4 Life iets aan te doen door middel van hun programma`s. Een van deze programma`s is het Back2school project. Een goed en doordacht concept om jonge kinderen tot 12 jaar `drop outs`, weer terug te krijgen in de schoolbanken.
Onderwijs is en blijft een belangrijk punt in arme gebieden, zo ook in Port Elizabeth.
Doordat ze vervroegd de school verlaten, maken jongeren geen kans op een vervolg training of studie. Daarom zijn er zoveel jongeren werkloos. Vanuit een kansloze situatie komen deze jongeren vaak in aanraking met criminaliteit, HIV/Aids en de kans op een verslaving is groot.
Kinderen worden vaak ook thuis gehouden om voor hun broertje of zusje te zorgen, waardoor kansen op onderwijs geminimaliseerd worden. Ready 4 Life heeft 2 verschillende projecten opgezet en tracht hierdoor bij te dragen aan een duurzame oplossing; en jij kunt je steentje hier aan bijdragen!
Back 2 School
Ready 4 Life werkt nauw samen met de school en de lokale bevolking om ‘drop-out" kinderen te stimuleren terug te gaan naar school. Door een voor kinderen aantrekkelijk programma en speelse manier van werken, tracht R4L om kinderen weer terug in de schoolbanken te krijgen. De lokale project leaders gaan de wijken in en de dialoog aan met de lokale bevolking. De komst van internationale vrijwilligers geeft het programma eveneens een positieve uitstraling.
Werkzaamheden bij Back2School:
Wat zijn je werkzaamheden op het project Back 2 School:

  • Lesgeven/Begeleiding van kinderen
  • Sport & Spel
  • Wederzijdse kennisoverdracht
  • Het project dat Back 2 School in Helenvale uitvoert, draait bijna geheel op vrijwilligers, dus jouw bijdrage is van groot belang. De projectleaders zijn lokale mensen en met deze lokale experts werk je samen. Voor de kinderen is het contact met de vrijwilligers uiterst leerzaam voor hun algemene kennis en een stimulans om weer terug te gaan naar school.


NB: deze vacature betreft vrijwilligerswerk, dat betekent dat het gaat om onbetaald werk. Dit werk staat erg goed op je CV!