Verschillende te combineren vrijwilligerswerkprojecten in Ghana


StudentenWerk
 

Contactgegevens

StudentenWerk
Siriusdreef 12
2132 WT Luchthaven Schiphol
Nederland

Contact
T: 020-6531544
F: 020-6531503
E: info@studentenwerk.nl
 

Vacature

Bekeken: 2659x
Sollicitaties: 0x

Opslaan als favoriet
Vacature afdrukken

Delen:

Meld misbruik
 

Op de kaart

 
Bedrijf : StudentenWerk
Geplaatst : 4-1-2014
Gewijzigd : 11-8-2015
Standplaats : Luchthaven Schiphol

Functieomschrijving

Archdiocese of Kumasi heeft verschillende projecten voor vrijwilligers, die gecombineerd kunnen worden om een fulltime programma te krijgen.
‘Street education", Samen met een straatwerker gaat de vrijwilliger naar de markt waar de meeste van de ‘head porters" (meisjes die voor andere mensen grote vrachten op hun hoofd vervoeren) in groepen verblijven. Ze gaan twee keer per week om de kinderen te onderwijzen in verschillende dagelijkse onderwerpen, zoals hygiëne en gezondheid en in vaardigheden die ze nodig hebben voor de toekomst. Vrijwilligers zijn vrij om eigen initiatief te tonen en de kinderen dingen te leren die zij belangrijk vinden of het nu te maken heeft met alfabetisme of het dagelijks leven.
‘Young sex workers", Op de Race Course markt is er een ‘meeting-point" in een container. Samen met één of twee van de medewerkers gaat de vrijwilliger drie keer per week hier naartoe om de jonge sex werkers te ontmoeten. Ze bezoeken en hebben gesprekken met hen bij hun slaapplaatsen. Ze registreren, begeleiden en proberen ze te rehabiliteren om terug naar huis en naar school of vaardigheidsverwerving te gaan.
‘Identification", Pampaso/Kejetia is een busstation op de markt in Kumasi waar de straatkinderen overleven om aan hun dagelijkse brood te komen. Hier worden de ‘shoe shine boys", de ‘paper bag sellers", de ijs/water verkopers en de conducteurs (‘driver"s mates") geidentificeerd. Degene die worden geidentificeerd, worden geregistreerd en uitgenodigd om alfabetisme klassen te volgen in het ‘drop-in centre". Later kunnen ze terug gaan naar school om hun basiseducatie te vervolgen. De vrijwilliger gaat twee of drie keer per week samen met een straatwerker de markt op.
‘Literacy classes", Als de straatkinderen (‘shoe shine boys", ‘head porters", ‘paper bag sellers") interesse tonen in het terug gaan naar school, beginnen ze met alfabetisme klassen in het ‘drop-in centre". De vrijwilliger leert de kinderen de basis van het onderwijs en helpt ze terug te gaan naar de structuur van het elke dag naar school gaan. De meeste van de straatkinderen zijn wel een aantal jaar naar school geweest, maar zijn ‘drop-outs". Het ligt aan het aantal kinderen en het seizoen of en voor hoe lang per dag de vrijwilliger les kan geven. Als de kinderen nog niet op school ingeschreven kunnen worden, kan de vrijwilliger twee lessen van een uur per dag geven. Eén voor jongens en één voor meisjes (sommige meisjes willen niet samen met jongens naar school om religieuze redenen). Na de lessen worden de kinderen weer op school ingeschreven.
‘Drop-in centre", Dit is een plaats in de buurt van de hoofdmarkt van Kumasi waar straatkinderen (vooral ‘head porters") kunnen komen om uit te rusten en tijd te verdrijven gedurende de dag. Ze kijken opvoedende films en één keer per week is er een gesprek over morale instructie, gezondheid en hygiëne, menselijke relaties, gezondsverzekering en goede voeding. De straatwerkers registreren de kinderen en proberen ze te helpen als ze terug naar huis of school willen. De vrijwilligerstaak is om in gesprek te gaan met de straatkinderen die naar het ‘drop-in centre" komen en om gesprekken en workshops voor te bereiden die belangrijk zijn voor de kinderen, naar eigen inzicht. Met de hulp van een vertaler kan de vrijwilliger de kinderen onderwijzen in deze dingen.
Er zijn verschillende combinaties mogelijk tussen deze projecten om een vol week programma te krijgen.

  • ‘Young Sex Workers" kan gecombineerd worden met zowel ‘Identification" als ‘Street Education". De vrijwilliger kan dan werken met de ‘Child Sex Workers" op maandag, dinsdag en woensdag en op donderdag en vrijdag met één van de andere twee projecten. Deze projecten zijn allemaal "s ochtends. De vrijwilliger zou daarna naar het ‘drop-in centre" kunnen gaan om met de aanwezige kinderen in gesprek te gaan.
  • ‘Identification" kan gecombineerd worden met ‘Street Education" om vijf ochtenden in de week op straat te werken met de straatkinderen. De vrijwilliger kan "s middags naar het ‘drop-in centre" gaan om in gesprek te gaan met de aanwezige kinderen.
  • ‘Literacy classes" kunnen goed gecombineerd worden met het ‘drop-in centre", om in gesprek te gaan met de straatkinderen en om ze gesprekjes en workshops te geven.

Wil jij je steentje bijdragen? Klik dan op de knop 'Solliciteer direct!' en reageer!

NB: deze vacature betreft vrijwilligerswerk, dat betekent dat het gaat om onbetaald werk. Dit werk staat erg goed op je CV!