Werken bij defensie


X
De door jou opgegeven functienaam is niet gevonden.

Wellicht kun je de beroeps- of functienaam anders spellen, bijvoorbeeld:

- HR adviseur in plaats van HR-adviseur;
- Electricien in plaats van Elektricien;
- Quality Assurance Engineer in plaats van QA Engineer.

Indien de door jou opgegeven functienaam niet in onze beroepenlijst voorkomt dan kun je ons daarvan op de hoogte stellen door hier te klikken. Wij zullen de functienaam dan toevoegen aan onze beroepenlijst.
Nederlandse Arbeidsmarkt - Vacaturebank, werk, banen en vacatures

Nieuwe Defensie vacatures

 

Populaire functies

Officier Luchtverkeersleiding
3 beschikbare functies
Officier Geneeskundige Dienst
2 beschikbare functies
Officier Luchtgevechtsleiding
2 beschikbare functies
ICT Consultant
2 beschikbare functies


Blader door Defensie vacatures

Dienstverbanden

Provincies

Populaire plaatsen

Opleidingsniveaus


Werken bij Defensie

Werken aan vrede en veiligheid, overal ter wereld. Daar gaat het om bij Defensie. Je werk is uitdagend en vraagt mentaal en fysiek veel van je. Daarom geven wij als werkgever je daar ook veel voor terug. Zo ontvang je een goed salaris, heb je op jonge leeftijd al veel verantwoordelijkheden en volg je de beste opleidingen. En je ziet nog eens wat van de wereld.
Bij Defensie werken ruim 40.000 militairen en 18.000 burgers. We hebben veel verschillende functies op zeer uiteenlopende vakgebieden.
 
Bij welk krijgsmachtdeel wil je aan de slag?
 
De Koninklijke Marine is het onderdeel van Defensie dat wereldwijd zorgt voor veiligheid op en vanuit zee. Wil jij hier een bijdrage aan leveren en ook nog wat van de wereld zien? Dan hebben we je veel te bieden.
Bij de Marine denk je waarschijnlijk meteen aan schepen. Logisch, want schepen vormen een belangrijk deel van onze zeemacht. Maar bij de Marine kun je ook werken op het land, en zelfs vanuit de lucht. Dagelijks doorlopen onze militairen uitgebreide trainingsprogramma’s en testen we ons materiaal uitvoerig, zodat we op elk moment klaar zijn voor een van onze taken.
 
De Koninklijke Landmacht is het onderdeel van Defensie dat zich op land inzet voor vrede en veiligheid. Zowel in Nederland als het buitenland worden we ingezet bij rampen, humanitaire hulp en gevechtsoperaties. En dat levert uitdagend werk op.
Het is misschien flauw, maar wat kun je eigenlijk niet doen bij de Landmacht? We hebben honderden verschillende functies in uiteenlopende vakgebieden. Behalve in gevechtsfuncties kun je bijvoorbeeld ook aan de slag in de techniek of de bouw, in de communicatie of gezondheidszorg, of op logistiek of administratief gebied.
 
De Koninklijke Luchtmacht is het onderdeel van Defensie dat vanuit de lucht bijdraagt aan vrede en veiligheid wereldwijd. Met zeer geavanceerd materiaal en professionele militaire specialisten voeren we onze politieke en militaire taken uit. Zoek jij een baan van hoog niveau?
Bij de Luchtmacht kun je als F-16 vlieger worden ingezet voor missies in het buitenland of om het Nederlandse luchtruim te bewaken. Maar we vliegen ook met vrachtvliegtuigen, transport- en gevechtshelikopters.
Hoewel onze vliegers vaak alleen in de cockpit zitten, staat teamwork centraal bij de Luchtmacht. Zo zijn onze vliegers nergens zonder hun loadmasters, die verantwoordelijk zijn voor de passagiers en goederen aan boord. En onze technici zorgen ervoor dat onze F-16’s, helikopters, raket- en radarsystemen optimaal werken. Onze bewakers voorkomen dat verdachte personen op onze basis komen, en onze brandweer, medisch verzorgers en luchtverkeersleiders zijn al even onmisbaar. Bij de Luchtmacht sta je er dus nooit alleen voor.
 
De Koninklijke Marechaussee is een politieorganisatie met een militaire status. Werken bij de Marechaussee betekent dat je naast politieagent ook militair bent. Tezamen met het brede takenpakket zorgt dit voor veel afwisseling in jouw werk. Je kunt zowel in binnen- als buitenland ingezet worden. Dit werk brengt zelfstandigheid en verantwoordelijkheid met zich mee. Het gaat tenslotte om de veiligheid van de staat. Je kunt instromen bij de Marechaussee op verschillende niveaus en er zijn voldoende carrière mogelijkheden.